Liturgijska godina C

33. nedjelja kroz godinu; O posljednjim stvarima

Nemamo mi pojma kako je u biti nastao ovaj naš svemir i naša mala zemlja u njemu, niti nitko ima baš čistu ideju kako će oni nestati... Ono što kršćanin ima jest vjera, vjera da je naš Bog Stvoritelj i Svedržitelj, da je On Gospodar vremena.
16. studenog 2013.

32. nedjelja kroz godinu; Besmrtnost

Ako se opet vratimo na Sveto pismo i evanđelje, vidimo da Isus, kao i uvijek, nije ostao samo na riječima. Povezao je ono što smo sada čitali u Drugoj Makabejcima i Lukinu evanđelju. Prošavši kroz okrutno umiranje i sramotnu smrt, pokazao nam je što je Uskrsnuće. Time je dao smisao svemu. Životu, patnji, umiranju, smrti. A ipak mi sumnjamo.
09. studenog 2013.

31. nedjelja kroz godinu; Moje bogatstvo je moj križ

Sloboda i mir koje Krist daje zaista se ne mogu usporediti sa zemaljskim bogatstvom. Ono uistinu postaje bezvrijedno. Materijalno tada postaje tek, istina nužna, ali tako prolazna karika u zemaljskom životu i lako se od nje odlijepiti.
02. studenog 2013.

SVI SVETI; Važan je dan!

Naša užurbana svakodnevica kao da nas tjera da zaboravimo i na žive i na mrtve i mislimo samo na sebe. Pokušajmo joj se danas otrgnuti i sjetiti se, barem u molitvi pokojnih, a ne zaboravimo i naših živih koji su katkad te molitve i potrebniji jer im propast, na ovaj ili onaj način, već sad prijeti.
31. listopada 2013.

30. nedjelja kroz godinu; Licemjeri

Oholost je simbol ovoga svijeta, oholost se skriva pod tisuću naših sitnih ljudskih postupaka i misli. Ako se ovdje prepoznajemo, na dobrom smo putu; što se više u ovom prepoznajemo, više ćemo imati snage i želje reći poput carinika: “Bože, milostiv budi meni grešnome/grešnici” (usp. Lk 18,13).
25. listopada 2013.

29. nedjelja kroz godinu; Katolik: skandal i tajna

Vjera jednog kršćanina, katolika stoji i pada pred činjenicom da me je Krist otkupio i spasio; moje molitve, ako nisu upućene Kristu promašene su. Sve to nalazi se skupljeno u otajstvu Kristove ljubavi, u euharistiji. Jednostavni i mali znak kruha i vina i Krista u njima sve kaže – ili ništa za one koji nisu prodrli ni kroz skandal ni kroz tajnu.
18. listopada 2013.

28. nedjelja kroz godinu; Kako izgledam

Nezgodno zvuči. ali je notorna činjenica da smo i svi mi zaraženi, zaraženi gubom grijeha i zla. Perfidno, zlo na ovaj ili onaj način ulazi u našu dušu i srce, čini da se raspada naš duhovni život i zagađuje naš cjelokupni život.
12. listopada 2013.

27. nedjelja kroz godinu; Kriv je batler

Ne može se početi ljubiti druge, i bližnje i neprijatelje, pa niti Boga samoga, ako nisam počeo mijenjati sebe.
06. listopada 2019.

26. nedjelja kroz godinu; Sudbina

Poljubiti tuđe rane često je jedini način da budu izliječene a mi po tome spašeni – tako je to dobro shvatio sv. Franjo koji je u svojoj jednostavnosti išao to i doslovno učiniti.
27. rujna 2013.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 56)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|