Isusovačka karizma: 'sempre magis' - samo radi

Unatoč tomu što sam čitav 'žbljak' imam volje raditi. (?!!!) A nego što ću, tjera me isusovačka karizma: 'sempre magis' - samo radi, i uvijek AMDG ('sve na veću slavu Božju').
Autor: p. Luka Rađa Photo: www.spainisculture.com četvrtak, 07. kolovoza 2014. u 13:07
20.33 sati

A, eto, hvala dragom Bogu, dan je dao svoje. Pa se možemo pozabaviti onim našim "krpama" za web. Znam da je za web župu (www.paterluka.blog.hr) i www.facebook.com sigurno, a možda ovo ugleda svjetlost i na: www.laudato.hr.

Znam, to dobro znam, da se od mene očekuju ozbiljniji teološki tekstovi. Ali zbog ovih i onih razloga ne mogu tako nastupati. Pa pokušavam pisati neku 'slatkastu' duhovnost novinarskom stilom. A to znate da s novinarstvom nemam puno veze. No, unatoč tomu što sam čitav 'žbljak' imam volje raditi. (?!!!) A nego što ću, tjera me isusovačka karizma: 'sempre magis' - samo radi, i uvijek AMDG ('sve na veću slavu Božju').

Mislim da se kukavički proglasiti invalidom. A čuj, ako ne radi jedna ruka radi druga, tako i noga... Ako ne možeš trčati možeš puzati. Bitno se znati 'upotrijebiti'. Bog te neće onog dana pitati jesi li učinio sve? Nego, jesi li učinio koliko si mogao?
 
Da biste komentirali, prijavite se.