Molitva muškarca za ženu: Stvorio si me kao onoga koji želi primati i davati ljubav

Svim srcem te molim, neka naš brak bude prekrasna oaza koja nikada neće presušiti nego će donositi sve ljepše plodove i snažna utvrda koja nikada neće biti uništena nego će biti sve jača.
Autor: Laudato/Jakov Bušić Photo: pixabay.com/free images subota, 16. siječnja 2016. u 18:15

Gospodine,
 
stvorio si me kao muškarca. U ovom svijetu prepun tame, pozivaš me da ne živim kao besramni grabežljivac koji će ugrožavati druge ili kao plašljivi beskičmenjak koji nema čvrste moralne principe nego kao hrabri vitez koji će se boriti za dobro i pomoći onima kojima je to potrebno.
 
Također, stvorio si me kao onoga koja želi primati i davati ljubav. U dubini mog bića ugradio si mi želju, da na poseban način budem sigurna luka i hodajuće srce jednoj osobi koja će mi biti najbliža osoba u mom životu - mojoj ženi.
 
 
Želim pomoći (ime djevojke) da bude živa, zdrava, sveta i neporočna. Daj joj milost i snage da ispuni sve svoje zadatke i da uza sve to može imati vremena za Tebe i za sebe.
 
Molim te, daj da ona i ja budemo muž i žena tj. kralj i kraljica te da svaki dan rastemo sve više u povjerenju, vjernosti, razumijevanju, izgradnji te u uzajamnoj ljubavi. Daj da se ljubimo kao što Ti nas ljubiš te da svaki dan budemo sve bliži Tebi, jer ćemo onda tako biti sve bliži jedno drugomu.
 
Svim srcem te molim, neka naš brak bude prekrasna oaza koja nikada neće presušiti nego će donositi sve ljepše plodove i snažna utvrda koja nikada neće biti uništena nego će biti sve jača. Daj da budemo u potpunosti otvoreni milostima koje nam daruješ kroz sakrament braka i da ga stalno obnavljamo.
 
Neka nam svaki dan bude priprava za konačni susret s Tobom u tvoje Vječno Kraljestvo, gdje ćemo Tebe, zajedno s Marijom i Josipom, vječno slaviti i hvaliti za sve što si nam darovao!
 
Oče sveti, hvala Ti što si me uslišao! Ja znam da me Ti vazda-svagda uslišavaš. Sve Ti to, Oče, zahvaljujem u imenu Isusovu, Sinu Tvome, Kristu Gospodinu Našemu. Amen.
 

Da biste komentirali, prijavite se.