Najljepša i najdraža točka dnevnog reda je sveta misa

Bez daljnjega, najljepša i najdraža točka dnevnog reda je sveta misa.
Autor: p. Luka Rađa Photo: wheelerroad.org petak, 25. srpnja 2014. u 14:45

11.29 sati

Hajdemo započet' naše svakodnevne 'krpice'. Sad dok čekam, a što bih drugo. Čekam sestricu da mi donese juhicu. A čekam i svog meštra Adisa da radi sa mnom samo kako on zna - a to je baš kako valja.

Od dnevnih dogodovština redovnički đir ide svojim ritmom. Bez daljnjega najljepša i najdraža točka dnevnog reda je sveta misa. Mislim i na to jedva "miganje" nogama, zato bdijem na svojoj web župi Gospe Sinjske (www.paterluka.blog.hr). Sad istina, to bdijenje mi više omogućuje hodati, trčati, letjeti nego da nogama migam. Ali bit će i to. Polako, ali polako. Sjećam se moja baba Jaka bi mi znala reći: 'Lujo duraj, duraj pa ćeš u raj'.

15.57 sati

Ha, kako sam? Koje pitanje. A kako nego liiipooo! A što nisam? Bio mi je meštar Adis i 'uradija' kako samo on zna - a to je baš kako valja. Ma gledam ove evanđeoske riječi: 'Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji' (Iv 11,4) Baš kao da je pred očima imao 'onog' (mene) kad je ovo rekao. Znam SIGURNO: ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) nije na smrt. Jer da je, ne bi me Gospodin od mrtvih probudio! I znam da me probudio zbog točno određene stvari. Koje? Kao svećenik mogu imati najdragocjeniju stvar koju nam je Isus ostavio. Valjanu, valjanu svetu misu mogu imati i prikazivati... To što ne mogu propovijedati i hodati na oltaru, nije bitno za VALJANOST svete mise.

17.13 sati

Evo baš sada kada ovo slažem samo da kažem da mi je maloprije bio 'oni' Imoćanac, meštar, Ante.

17.51 sati

A idemo laganica 'Večernje razmatranje uz mob'. E, ovo je bas čudo Božje. Čitav sam 'žbljak', a dade mi se ovo raditi. Sad znam ja da ovo i nije nešto. Ali ovako kakvo je SIGURNO koristi meni. U redu znam, bilo bi dobro da ovo bude korisno i za vas koje je zadesila nevolja da ovo čitate. No, ako čitate, samim time ste korisni jer koristite meni. Da, da...No, ipak, trebalo bi tu biti i nešto duhovnoga. Pa, eto, ovu svoju RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) doživljavam kao blagoslov Božji za ovako rambo borca. Za onog što mi je uvijek bio ideal: ići na SVE ILI NIŠTA! Veseli me da do sada nisam stao, a uz Božju pomoć neću ni kad prohodam. Borba se nastavlja.

20.09 sati

Hvala dragom Bogu na ovom danu, a napose mu hvala na danu koji slijedi - suboti. Ovoj sutrašnjoj,  ali i na svim subotama moje dugogodišnje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Hvala Gospodinu Bogu našemu jer kroz sve te godine su me obilazile moje Pečnik-ove. Koje su utjelovljenje onih Isusovih riječi: 'Bolestan bijah i pohodiste me.'  Njih dvije su vam baš kršćanke, sestre  koje mi je Gospodin poslao.  Obecao mi kad sam se redio za svećenika (1992),  rekao tako glasno da je odjekivalo čitavom katedralom: 'OD SADA TI SI MOJ!!! Pazit ću na tebe kao na malo vode na dlanu.'

Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
 

Da biste komentirali, prijavite se.