O, kako divan je Bog, svi slavimo Ga!

Razmišljam ja zašto je mene Gospodin probudio od mrtvih. A bio sam posve uredno umro...
Autor: p. Luka Rađa Photo: Shutterstock/lavozdelapostante.com srijeda, 30. srpnja 2014. u 14:27

12.49 sati

Ma znaš, ovo mi je skroz... Web župljani mogu imati potpun uvid u život svog web župnika iz minuta u minut. E, pa imam što sam tražio, htio sam biti Isusova ovca, a tu nema privatluka.

Hrm, dobro, sestrica me ubacila u 'krpe'. I uobičajeno je da idu tri točke: 1. Gluma da duboko i spokojno hrrr... 2. A zapravo plešem 'zlatnim palcem' po mobu 3. I tako uređujem svakodnevni 'Glas iz krpa'. Razmišljam ja zašto je mene Gospodin probudio od mrtvih. A bio sam posve uredno umro. Moji isusovci su vjerojatno razmišljali u koji grob na Mirogoju me staviti? Prijatelji koje cvijeće mi kupiti? Kad ono hop! Oživio sam! I pitam se zašto? Već dulje se to pitam? Nije zbog ovog, ni onog...

Više je tu razloga, od kojih su jedan i riječi Gospe Sinjske koje čuh toga 19. travnja 2005. godine, da budem inicijator dijaloga katolika i pravoslavaca. A, onda, opet bilo bi glupo umrijet' kao pater isusova ovca, a ne bit doktor. Odlučio sam iz toga doktorirati.

17.11 sati

A, idemo nešto napraviti. Dan je posve uspio jer imao sam svoja dva 'favorite' meštra. 'Napravili' me baš 'stani pani'. A što ću vam pričat'? Ako uzmemo da je krajnji cilj ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) to miganje nogama, posve je izvjesno da ću migati ili što bi rekao: 'hodati u punini vremena'. Ali, stvarni cilj ove RBK je objava slave Božje. Vi, moji, web župljani uvjerit ćete se kako je divan i slavan naš Gospodin. Osvjedočit ćete se da su postojali razlozi zbog koji je svoju ovcu probudio. I da je samo naizgled digao ruke od nje. O, kako divan je Bog, svi slavimo Ga!

Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
 

Da biste komentirali, prijavite se.