Svetac dana: sveti Ignacije Lojolski

Bilo da radiš, učiš ili spavaš. Sve, sve čini na veću slavu Božju (AMDG). Baš tako je činio Ignacije Lojolski pa se i posvetio. Sretno!
Autor: p. Luka Rađa Photo: Facebook/Laudato ponedjeljak, 31. srpnja 2017. u 14:05
Hajde, hajde idemo. Raditi, raditi... Samo sve na veću slavu Božju. A, e, sjećam se kad sam bio novak i učio o isusovačkoj duhovnosti.

Jedna od prvih stvari bila je da sam otkrio značenje onog isusovačkog AMDG, što zapravo kratica od 'sve na veću slavu Božju'. A na latinskom, koji tada nisam poznavao, to se kaže 'ad maiorem Dei gloriam'.

Zato što je Ignacije Loyolski znao latinski povukao bi ga uvijek za nos na kipu u kući u kojoj smo stanovali.

Gospodine, hvala Ti za Hrvatsku okrunjenu Gospinom krunom odlučnu, rezolutnu i svetu kao i sveti Ignacije Lojolski!

18.41 sati

Čovjek se upita: zašto sam se rodio? I zaključit će, da umrem. Ako je vjernik još će dodati da živim vječno. Osobno sam ISKUSIO da vječnost postoji i tamo je liiipooo! To je smisaon odgovor na pitanje zašto smo se rodili i zašto umremo. A ako se ponovno rodiš, tj. oživiš stvari se kompliciraju.

Osobno bi me satiralo pitanje zašto sam se ponovo rodio, tj. oživio da ne znam odgovora. Ma to ti je isto zagonetno čekaš, čekaš… trudiš se živjeti čestito da bi prispio tamo gdje svim srcem čezneš. Baš mislim, pa posve pristojno sam bio umro. Par dana prije sam se ispovjedio, prije puta s Modrava smo se pomolili. Sve uvjete ostvario da prispijem. I bila ona 'saobraćajka' kad sam doista i umro. Prispio na sudište Božje. Ne znam kako je bilo samo znam da sam vraćen. I baš si mislim, šteta! Da, bila bi doista šteta da ne znam da sam vraćen u ovu 'plačnu dolini' - da hvalim i slavim Gospodina.
Da biste komentirali, prijavite se.