Ispovijesti

Kako je vrapčić pobijedio Chopina?

Ne mogu se oteti dojmu o plemenitosti u kojoj se razdaje ova Japanska trešnja, dok sam ti pisala posve je pokrila laticama put pod sobom, uistinu bajkovit prizor, sve je u ružičasto bijelim tonovima, kao da je slutila da ću proći baš ovuda noseći ti pismo.
05. svibnja 2017.

Zašto Bog odgađa odgovoriti na molitvu?

Ukoliko molimo za bolji posao, posao za kojeg mislimo da bi nam bio bolji, zapravo može ispasti gori od posla kojeg sada imamo. Bog je suveren, i On zna što je najbolje, i čuva za nas najbolje naume za budućnost.
20. travnja 2017.

Kraljevski put poniznosti

Svih tih prvih dana i koraka moga redovništva nisam mogao da ne promatram Mariju, jer Marija je najveća pomoćnica za svaki odziv. Spoznao sam da Marija potiče sve naše akcije i gradi mostove sjedinjenja s Kristom Isusom. Djevica Marija me također potiče na ono ujedinjenje s njezinom poniznošću i tako zajedno s njom po toj izrazito marijanskoj kreposti, svakoga dana mogu klicati EVO ME.
02. lipnja 2015.

Onome, komu nije dosta ono što je dosta, ništa nije dosta

U to sam vrijeme postulature htio upoznati samu Božju volju, te sam tako shvatio da se otkrivanje Božje volje, sastoji u ulasku u samoga sebe, u svoj duh u kojem odsjeva božanska slika.
26. svibnja 2015.

Bog nas je stvorio kako bi nam služio

Bog nimalo nije kao mi koji hoćemo mnoge stvari stvoriti da bi nama služile, nego Bog nas stvara da bi On nama služio.
19. svibnja 2015.

Ne više svoj ja živjeti u sebi, nego taj ja živjeti u Bogu

Krist je bio Svećenik koji je samoga sebe žrtvovao svojemu Ocu, i to u ljubavi, po ljubavi i zbog ljubavi. Koliki je to žar i dar?
28. travnja 2015.

Operi me Krvlju svoga Sina i Rosom Svetoga Duha

Sada kada si me izvukao iz jame uništenja, grobnice propasti, čuvaj me na putu budi sa mnom jer tvoja hrana jest moje spasenje.
21. travnja 2015.

Oprosti mi Bože, sestro i brate, sve moje krivice

Radio sam od sebe oruđe grijeha i polog smrti. Sve sam činio da udovoljim grijehu. Koliko li sam bio bijedan?
14. travnja 2015.

Mislio sam da je Isus pekar, a ne Spasitelj, da je Isus socijalni reformator, a ne Otkupitelj

Kada sam ono samoga sebe odvojio od Boga. Kada sam radio samo na kristalizaciji svoga tijela, ja bijah sijač u tijelo. Sijač onoga što rađa raspadljivošću. Sam po sebi bijah raspadljivost.
07. travnja 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 37)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4  >  >|