S Laudatom kroz božićno vrijeme - 29. 12.

Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato.hr, predlažemo vam da kroz božićno vrijeme budemo u zajedništvu na još jedan način. Mislimo da nema boljeg načina od zajedničke molitve. Stoga vam nudimo malu pomoć u molitvi u vašem domu tijekom ovog radosnog blagdanskog vremena. Naime, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te i na taj način obogatiti molitveni obiteljski život.
Autor: Administrator nedjelja, 29. prosinca 2013. u 07:55

Iz Evanđelja po Mateju
A pošto oni otiđoše, gle, anđeo se Gospodnji u snu javi Josipu: »Ustani, reče, uzmi dijete i majku njegovu te bježi u Egipat i ostani ondje dok ti ne reknem jer će Herod tražiti dijete da ga pogubi.« On ustane, uzme noću dijete i majku njegovu te krene u Egipat. I osta ondje do Herodova skončanja – da se ispuni što Gospodin reče po proroku: Iz Egipta dozvah Sina svoga.
Nakon Herodova skončanja, gle, anđeo se Gospodnji javi u snu Josipu u Egiptu: »Ustani, reče, uzmi dijete i njegovu majku te pođi u zemlju izraelsku jer su umrli oni koji su djetetu o glavi radili.« On ustane, uzme dijete i njegovu majku te uđe u zemlju izraelsku. Ali saznavši da Arhelaj vlada Judejom namjesto svoga oca Heroda, bojao se poći onamo pa, upućen u snu, ode u kraj galilejski. Dođe i nastani se u gradu zvanu Nazaret – da se ispuni što je rečeno po prorocima: Zvat će se Nazarećanin.

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…
Prijedlozi za molitvu

Poklonimo se Sinu Boga živoga, koji se udostojao postati sinom ljudske obitelji, i njemu uskliknimo: Isuse, koji si postao poslušan, posveti nas!

Isuse, vječna Riječi Očeva, bio si podložan Mariji i Josipu:
-nauči nas poniznosti.

Učitelju naš, tvoje riječi i djela Majka je tvoja čuvala u svom srcu:
-daj da tvoju riječ slušamo i čuvamo je u čistu i dobru srcu.

Kriste, tvorče svijeta, htio si se zvati Sinom radnika:
-nauči nas da u radu budemo marljivi.

Isuse, u nazaretskoj si Obitelji napredovao u mudrosti, dobi i milosti pred Bogom i ljudima: -daj da rastemo u svemu u tebi, Glavi našoj.

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.


MOLITVA
Bože, ti nam u svetoj Obitelji daješ divan uzor obiteljskih kreposti i uzajamne ljubavi. Daj da je nasljedujemo te postignemo vječnu radost u tvome domu.Arhiva

Da biste komentirali, prijavite se.