Kroz došašće s Laudatom - 5.12.2013.

Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato.hr, predlažemo vam da ovoga došašća dijelimo zajedništvo u molitvi. Nudimo vam malu pomoć u molitvi kraj vašeg adventskog vijenca. Ove nedjelje kada budete palili svoju prvu adventsku svijeću, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te uistinu na pravi način započeti svoje obiteljsko i osobno vrijeme priprave za Božji dolazak.
Autor: Laudato/vlč. Krunoslav Novak Photo: Laudato četvrtak, 05. prosinca 2013. u 11:51

Molimo vas da svoje vlastite molitve i kratke meditacije koje će vjerujemo nastati tijekom vremena došašća pošaljete na našu adresu te ćemo ih također objavljivati u ovoj molitvenoj rubrici. 
Spasitelj koji nas neizmjerno voli, upozorava nas da kako bismo ušli u Kraljevstvo Božje nije dovoljno reći izgovarati: "Gospodine, Gospodine!" Isus time ne umanjuje vrijednost molitve, naprotiv govori nam da ono što riječima ispovijedamo treba biti uzrok svake naše odluke, po kojoj naša djela svjedoče da je Isus za nas Gospodin i Bog.

Iako u životu vjernika mogu postojati i trenutci umora, pa i maloduštnosti ne trebamo radi toga strepiti ili zdvajati. Advetska priprava za Božić neprestano usmjerava naš pogled na ono što je bitno. Tražiti nam je Božje Kraljevstvo, a sve će nam se ostalo nadodati. To znači, uz molitvu djelima prianjati Božjoj Riječi.


Iz Evanđelja po Mateju

»Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. (Lk 6, 47–49)
»Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer – utemeljena je na stijeni.«
»Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika.«

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

S pouzdanjem zavapijmo Kristu, mudrosti i snazi Božjoj, čija je milina boraviti sa sinovima ljudskim:
Bliz nam budi, Gospodine!

Gospodine, Isuse Kriste, ti si nas pozvao u kraljevstvo slave svoje:
-daj da dostojno živimo, u svemu Bogu ugađajući.

Ti si među nama, a svijetu si nepoznat:
-objavi ljudima svoje lice!

Ti si bliži nama nego mi sebi samima:
-učvrsti u srcima našim pouzdanje i nadu spasenja.

Ti si izvor svetosti:
-sačuvaj nas svetima i neokaljanima za dan tvog dolaska!

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.

MOLITVA

Potakni nam, Gospodine, srce da pripravi put tvom Jedincu: njegovim nas dolaskom očisti da ti služimo obnovljena duha. Po Gospodinu.
 Arhiva
Da biste komentirali, prijavite se.