Kroz došašće s Laudatom - 1.12.2013.

Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato.hr, predlažemo vam da ovoga došašća dijelimo zajedništvo u molitvi. Nudimo vam malu pomoć u molitvi kraj vašeg adventskog vijenca. Ove nedjelje kada budete palili svoju prvu adventsku svijeću, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te uistinu na pravi način započeti svoje obiteljsko i osobno vrijeme priprave za Božji dolazak.
Autor: Laudato Photo: Laudato nedjelja, 01. prosinca 2013. u 20:39

Molimo vas da svoje vlastite molitve i kratke meditacije koje će vjerujemo nastati tijekom vremena došašća pošaljete na našu adresu te ćemo ih također objavljivati u ovoj molitvenoj rubrici.


 
Dok god u našem životu gori svijeća nade i ufanja u Božju providnost i bolje sutra, moguće je bar polagano paliti one pogašene svijeće mira, vjere i ljubavi. Došašće je vrijeme nade u Božji dolazak, iščekivanje Božjeg svjetla koje donosi mir, učvršćuje vjeru, upotpunjuje i usavršuje ljubav. Sve dok se nadamo, dotle i Bogu ususret koračamo.

Iz Evanđelja po Mateju

»Bdijte dakle jer ne znate u koji dan Gospodin vaš dolazi. A ovo znajte: kad bi domaćin znao o kojoj straži kradljivac dolazi, bdio bi i ne bi dopustio potkopati kuće. Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi.«

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

Pomolimo se usrdno Bogu Ocu, koji nam je milost udijelio da iščekujemo objavu Gospodina našega Isusa Krista. Njemu uskliknimo:  Pokaži nam Gospodine, milosrđe svoje!
 
Posveti, Gospodine, cijelo naše biće, dušu nam i tijelo
- i čuvaj nas besprijekorne za dolazak tvog Sina!

Daj da ovaj dan sveto proživimo
- te u ovom svijetu živimo pravedno i pobožno.

Daj da se odjenemo u Gospodina našega Isusa Krista
- i Duhom svetim prožmemo.
 
Daj, Gospodine, da budni ostanemo
- do slavnog očitovanja tvog Sina.

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.

MOLITVA

Svemogući Bože, mi s vjerom iščekujemo Kristov dolazak. Udijeli, molimo te, da mu idemo u susret pravednim životom te nas, kad dođe, postavi sebi s desne i uvede u kraljevstvo nebesko. Po Gospodinu.Arhiva

Da biste komentirali, prijavite se.