Kroz Došašće s Laudatom - 23.12.2012.

Gospodine Bože naš! Pripravi nam srce svojom božanskom moći da dočekamo Krista, tvoga Sina: da nas nađe dostojne svoje gozbe te nas posluži za nebeskim stolom. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.
Autor: p. Antun Volenik, SJ nedjelja, 23. prosinca 2012. u 00:00

Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato – biti u vezi. Predlažemo vam da ovoga Došašća budemo u vezi na još jedan način. Mislimo da nema boljeg načina od zajedničke molitve. Stoga vam nudimo malu pomoć u molitvi kraj vašeg adventskog vijenca. Naime, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te uistinu na pravi način započeti svoje obiteljsko i osobno vrijeme priprave za Božji dolazak.Iz Evanđelja po Luki

Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!«

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

Krist Gospodin je sudac živih i mrtvih. Njemu se pomolimo i usrdno mu zavapijmo:

R. Dođi, Gospodine Isuse!

Kriste Gospodine, došao si grešnike spasiti: obrani nas od svake navale napasti! R.
Vjerujemo da ćeš doći kao sudac: pokaži na nama moć svoga spasenja. R.
Daj nam da snagom Duha čuvamo tvoje zapovijedi da uzmognemo u ljubavi dočekati tvoj dolazak. R.
Ti, blagoslovljeni za sve vjekove, daj nam po svom milosrđu pobožno i razborito živjeti u ovom svijetu iščekujući blaženu nadu i dolazak slave tvoje. R.
Neka ovi dani koji su pred nama budu provedeni u miru, blagoslovu i sreći s našim najbližima i sa svima koje ćemo susresti. R.

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.MOLITVA

Gospodine, po anđelovu smo navještenju upoznali utjelovljenje Krista, tvoga Sina. Molimo te: ispuni nas svojom milošću i mukom i križem njegovim privedi nas k slavi uskrsnuća. Amen.

molitve.jpg 

"Molitveni kutak" kroz dane

Da biste komentirali, prijavite se.