Kroz došašće s Laudatom - 15.12.2013.

Dragi čitatelji i posjetitelji portala Laudato.hr, predlažemo vam da ovoga došašća dijelimo zajedništvo u molitvi. Nudimo vam malu pomoć u molitvi kraj vašeg adventskog vijenca. Ove nedjelje kada budete palili svoju prvu adventsku svijeću, možete se poslužiti i našom kratkom molitvom te uistinu na pravi način započeti svoje obiteljsko i osobno vrijeme priprave za Božji dolazak.
Autor: Laudato/s. Stjepanka Stanić Photo: Laudato nedjelja, 15. prosinca 2013. u 16:54

Molimo vas da svoje vlastite molitve i kratke meditacije koje će vjerujemo nastati tijekom vremena došašća pošaljete na našu adresu te ćemo ih također objavljivati u ovoj molitvenoj rubrici.Treća nedjelja došašća nazvana Gaudate – Radosna tj. Radujte se jer dan Gospodnjeg rođenja se približio. Radost koja je navještena kod Izaije proroka (I. čitanje) “Nek’ se uzraduje pustinja, zemlja sasušena”, prisutna je ovdje, u drugom čitanju, u kojem apostol Jakov preporučuje: “očvrsnite srca jer se dolazak Gospodnji približio!”

Evanđelje, u osobi Ivana Krstitelja, nam predstavlja karakteristike kršćanske radosti: nije kreštava-blještava, nosi u sebi sumnje, patnju, ali unatoč svega ispunjena je nadom. Uistinu, Ivan u tami svoje tamnice ima jedan trenutak zbunjenosti i šalje učenike da pitaju je li Isus obećani Mesija.

Radost za kršćanina ima svoj izvor u vjeri, u nadi Božjih obećanja koje su se ostvarile u Kristu. I kad nam se čini da nema izlaza, da nemamo razloga radovati se, i tada u najtežim situacijama života imamo razloga radovati se i nadati se jer Bog je svojim silaskom među nas ljude pokazao koliko nas ljubi.


Iz Evanđelja po Mateju

A kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni zbog mene.«

Uzmimo malo vremena za kratku molitvu u šutnji…

Prijedlozi za molitvu

Pomolimo se usrdno Bogu Ocu, koji nam je milost udijelio da iščekujemo objavu Gospodina našega Isusa Krista. Njemu uskliknimo: Pokaži nam, Gospodine, milosrđe svoje!

Posveti Gospodine, cijelo naše biće, dušu nam i tijelo
-i čuvaj nas besprijekorne za dolazak tvoga Sina!

Daj da u ovaj dan sveto proživimo
-te u ovom svijetu živimo pravedno i pobožno.

Daj da se odjenemo u Gospodina našega Isusa Krista
-i s Duhom Svetim prožmemo.
Daj, Gospodine, da budni ostanemo
-do slavnog očitovanja tvoga Sina.

Oče naš, koji jesi na nebesima,
sveti se Ime Tvoje,
dođi Kraljevstvo Tvoje,
budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše
kako i mi otpuštamo dužnicima našim;
i ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.

MOLITVA

Bože ti vidiš: mi s vjerom očekujemo blagdan rođenja Gospodnjega. Molimo te da nam bude događaj spasenja te ga radosno proslavimo svečanom službom hvale. Po Gospodinu.

Arhiva
 

Da biste komentirali, prijavite se.