72 SATA ZA BUDUĆNOST!

Fra Ivo Rastočić je, potaknut jučerašnjim okupljanjem splitskih volontera akcije ''72 sata bez kompromisa'' na svom fejsbuk profilu objavio poticajno promišljanje kojeg prenosimo u cijelosti.
Autor: fra Ivo Rastočić/Laudato/M.S. Photo: facebook/Fra Ivo Rastočić petak, 19. listopada 2018. u 09:40

Brojne su ljubavi, a vrlo snažna je ona prema Domovini!
Brojni su oni koji, unatoč golemoj ljubavi koju za nju osjećaju, ne mogu, iz raznih razloga, bezbrižno dane provoditi u svojoj domovini. I ovo je svjedočanstvo za njih.
Svjedočanstvo Sarajeva, naše drage Bosne, Hercegovine, Dubrovnika, Metkovića, Sinja, Siska, Suhopolja, Slavonskog Broda, Splita, Zadra, Zagreba.
Svjedočanstvo Puta povratka i prosperiteta!
Svjedočanstvo Istine koja oslobađa iz skučenih prostora nametnute besperspektivnosti!
Svjedočanstvo Života mladih ljudi koji žele ići u sretnu budućnost!
Svi vrlo dobro znaju da volontiranje u početku i na svome kraju budi nešto u nama, nekakav osjećaj da smo napravili nešto korisno i zbog toga se kasnije osjećamo dobro. Mladim ljudima ovih 72 sata, ma usudio bih se reći i 72 dana i 72 godine, jest motivacija da stvore sebi perspektivu, zapravo to im je smisao ostanka, i oni su zadovoljni sa takvim ispunjenim ciljevima koliko god bili čudni danas. I naravno je da su zadovoljni sami sa sobom, organizacijom i mogućnošću volontirati.
Nadalje razmišljam malo dublje i primjećujem da sve te mlade osobe svoje unutrašnje nemire i probleme pokušavaju riješiti molitvom i razgovorom te pomaganjem jedni drugima u tim nemirima i problemima. Tako uviđam tu nevjerojatno veliku povezanost sa mladim ljudima!
I to je svjedočanstvo za našu budućnost, budućnost Domovine!
Biti zajedno i oni stariji i mlađi, i srednjoškolci i osnovnoškolci, i studenti i profesori, i branitelji i radnici, i umirovljenici i mladi. To je svjedočanstvo koje je danas počelo, svjedočanstvo krečenja, čišćenja, plesanja, staračkih domova, svjedočanstvo sa djecom sa posebnim potrebama… i što nam je potrebno?!?

POTREBNO JE, DRAGI PRIJATELJU I PRIJATELJICE, DA OVE MLADE, NAŠE SVJEDOKE, UKLJUČITE U MOLITVE, MOLITVE OVIH 72 SATA I TAKO ĆETE I VI, U TOME JEDINSTVENOM POTHVATU VOLONTIRANJA I MOLITVE, BITI UKLJUČENI I BITI DIO SVJEDOČANSTVA ZA DOMOVINU!

 

Da biste komentirali, prijavite se.