I to će proći...

Jedan čovjek je sve dublje i dublje duhovno tonuo dok jednoga dana u molitvi nije čuo Božji glas: 'I to će proći'...
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: wikimedia.org srijeda, 18. ožujka 2020. u 12:15

Jedan je čovjek zarazivši se koronavirusom završio u samoizolaciji. Svaki dan na ekranima mobitela, televizije, laptopa, tableta upijao je negativne poruke medija i ljudi o koronavirusu. Svaki put kad bi ugasio ekrane ugasila se i njegova nada. Tonuo je sve dublje i dublje dok jednoga dana u molitvi - u srcu nije čuo Božji glas: 'I to će proći'. Te su ga riječi spasile. Zapisao ih je na zid svoje sobe. Bez obzira koliko mu je bilo teško pogledao bi natpis i prisjetio se: 'I to će proći'.

Nakon što je ozdravio i izašao iz samoizolacije shvatio je istinitost ovih riječi. Kad se vratio u normalan život, na pozadinu svoga mobitela napisao je te riječi: 'I to će proći'. Sve ljude oko sebe hrabrio je i hranio pozitivnim mislima i porukama uvijek završavajući riječima: 'I to će proći'. U teškoćama mu više nikad nije bilo toliko teško jer znao je da: 'I to će proći'. Uživao je i u radostima, ali znao je da: 'I to će proći'. Na kraju života, kada je bio na smrtnoj postelji, šapnuo je: 'I to će proći'. I prošlo je.

Dragi prijatelji, dok se nalazimo u ovoj situaciji u kojoj vlada velika panika i strah od koronavirusa zapamtimo da: 'I to će proći' kao što je prošao i današnji dan. Ne bojmo se. Bog vodi našu povijest. Ne gubimo nadu. Glavu gore. Ne gledajmo negativne ekrane. Gledajmo u Uskrslog Krista. Ovo vrijeme nam je darovano: družimo se s voljenima, molimo, čitajmo pozitivna štiva, hrabrimo jedni druge i zapamtimo: 'I to će proći'. 'Sve prolazi samo Bog ostaje' (T. Avilska). Hrabro! 

don Josip Ulić

 

Da biste komentirali, prijavite se.