Isus ti šalje 'friend request'

Danas je tvoj najsretniji dan u životu. Dan kada će ti se dogoditi čudo koje sanjaš. Dobiti ćeš dokaz za kojim toliko dugo čezneš, dokaz koji ti je toliko potreban da bi ojačao svoju vjeru u postojanje Isusa.
Autor: medjugorje.info/laudato/T.S. Photo: Youtube/screenshot četvrtak, 24. kolovoza 2017. u 16:27

Ovo je dan kada će se tvoja krila napokon raširiti i vinuti se nebom do zvijezda.

Isus te promatra od samog tvog početka i puštao te cijelo ovo vrijeme da lutaš, da se boriš sa svojim mislima i da nosiš svoje križeve kao što ih je on nosio. Namjerno je to činio puštajući te da uvijek izvučeš neko dobro iz životnih iskustva. Na taj način te formirao u čovjeka, baš kakav jesi sada. Putem skromnosti i poniznosti spremao te za velike stvari, godinama je bio u tvojim molitvama i pozivima u pomoć. Njegova blizina i toplina smekšala je tvoje srce i pokazala ti životne vrijednosti kojima trebaš težiti.

Sada je došlo vrijeme da te Isus nagradi i pokaže ti kako si oduvijek bio u pravu, kako nisi lud što želiš letjeti. Ostali su bili u krivu kada su te smatrali čudnim jer si upravo ti zaslužio velike milosti svojim „znojem i žuljevima“.

Isus ti je šalje 'friend request'. Da, On je stvarno živ, On je stvarno tu. Pa čovječe skači od sreće, neka trnci prožmu tvoje cijelo tijelo, ma pusti neka suze teku dok osjećaš ovu najveću radost. Živio Isus !

On ti stvarno šalje zahtjev za prijateljstvo, želi biti prijatelj s tobom, želi živjeti s tobom. Prije svega želi ti reći kako ga se ne trebaš bojati i kako moraš ljudima oko sebe promijeniti konzervativnu percepciju o Njemu. On nije mrgud koji se nikada ne smije i koji te kažnjava i spriječava da živiš opušteno. Baš dapače, On je najsretnija osoba u povijesti čovječanstva jer u Njemu počiva savršenstvo dobrote, ljubavi i mira koje briše i najveću tamu. Od njega ne dolazi ni jedno zlo. Misliš da bi se toliko namučio u stvaranju svega tebi vidljivo očima samo da bi čovjeka mučio, slao mu patnje i uništio ga. Upravo suprotno stvorio je sve što postoji na Zemlji kako bi nama ljudima omogućio veličanstveno mjesto za stanovanje.

Nemoj svoje misli o Njemu vezati samo za stare i nemoćne ljude, bolesnike i mučenike. Istina da je njima pomoć najpotrebnija te da se u tom kontekstu stoga više i spominje Njegovo ime. No uzmite za primjer i brojne uspješne sportaše, pisce, glumce, pjevače te brojne popularne obitelji kojima je Isus na prvom mjestu i koji transparentno svjedoče o veličanstvenoj ljubavi i Božjoj pobjedi. Isus time pokazuje kako je Velik, i da ne bira kome će pomoći i koga će usrećiti. Svakog čovjeka ponaosobno On će voditi da korača Zemljom, šapućući mu gdje se nalazi najveća ovozemaljska radost.

On te čuva svojom snagom i moći, i govori ti da ne ides daleko od Njega jer si tu najsigurniji. Ako se i udaljiš te odlutas daleko On će se boriti svim silama za tebe da te vrati k sebi jer te neizmjerno voli i zna da ćeš biti najranjiviji i najnesigurniji ako On nije uz Tebe.

Isus ti želi biti prijatelj, brat, otac, savjetnik, zaštitnik , poslovni partner…i sve ostalo što ti treba, samo Ga trebaš prihvatiti. Želi da pričaš s Njim dok si na fakultetu, na poslu, dok si sa curom/dečkom, dok trčiš, dok se zabavljaš, putuješ, plivaš, razgovaraš, plačeš, smiješ se i sve dok si živ. Ne srami se ni u jednom trenutku pomisliti na Njega, pozvati Ga, razgovarati s Njim i zahvaliti Mu se. Neka svaki dan bude u Tvom životu jer tvoji dani i godine će brzo proći a tvoje vrijeme je predragocjeno da bi ga uzaludno proveo.

Hoćeš li prihvatiti Njegov zahtjev za prijateljstvom?

Moj odgovor je DA, jer ga jednostavno obožavam. A tvoj?
 

Da biste komentirali, prijavite se.