Isus ulazi kroz naša 'zatvorena' vrata

Apostoli su se od straha zatvorili, izolirali od svijeta. Baš u tu zatvorenost ukazuje im se Isus.
Autor: aleteia.org/laudato.hr/D.R. Photo: screenshot četvrtak, 23. travnja 2020. u 15:42

Kad je Isus uhićen u Getsemanskom vrtu, većina njegovih učenika raspršila se od straha bojeći se da će doživjeti istu sudbinu. Petar je otišao toliko daleko da je u hramskom dvoru tri puta zanijekao Isusa.

Prvi su se učenici bojali, bili su nesigurni u budućnost jer su sumnjali u Isusa kao pravog Mesiju. I umjesto da nakon Isusove smrti nastave svoj uobičajni život, distancirali su se od uobičajenih društvenih okupljanja i odlučili na 'izolaciju'.

Upravo za to vrijeme Isus im se ukazao i dao im mir (Iv 20,19). No, čak i nakon tog prvog susreta s Uskrslim Kristom, apostoli su nastavili s 'izolacijom' dok se Isus nije pojavio drugi put (Iv 20,26).

Kad god se osjećamo sami i izolirani, čak i u vrijeme karantene, trebali bismo se zaustaviti na ta dva evanđeoska ulomka. Pokušajte se na nekoliko minuta zamisliti kako se nalazite u zaključanoj sobi s apostolima. Usred njihove tjeskobe ulazi Isus kroz zaključana vrata, staje u sredinu i kaže: 'Mir s vama'.

Isus donosi mir onima koji su zatvoreni. On želi smiriti naša srca i ublažiti naše brige. Zna da se bojimo i nudi nam svoj mir. Sve što trebamo učiniti je prihvatiti njegov dar mira u naša zatvorena i zaključana srca. To je najvažnija stvar koju moramo napraviti u vrijeme izolacije. Samo na taj način dopustit ćemo Isusu da prebiva u nama, uvjeravajući nas da on upravlja svijetom, bez obzira na to što se zbiva u svijetu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.