Moj život u Tvojim ranama

„Vjerno nas čekaš baš takve kakvi jesmo – nesavršene.“
Autor: Margareta Jozinović/Laudato Photo: jackwarrenfineart.wordpress.com ponedjeljak, 03. srpnja 2017. u 13:41

Isuse Kriste, ti koji si se našao u okovima svoga vremena, dostojno si pokazao kako ti okovi nisu robovanje već sloboda za Istinu! Potaknuta tvojom žrtvom i primjerom želim promišljati o savjesti koja se našla u okovima svoga vremena, a ostala je vjerna sve do prolijevanja krvi.

Dok promatram tvoj križ ne preostaje mi ništa nego ostati u tišini i pokloniti se tom velikom iskazanom djelu koje si učinio radi čovjeka. Biti tiho i tišinom moliti.

Gospodine, došao si radi čovjeka. Radi mene malog, grješnog bića koje je često nesvjesno samog sebe. Nesvjesno svoje malenosti u sebi i veličine u tvom djelu. Što je čovjek da ga se spominješ? Tko je čovjek da ga se spominješ? Tvoja je trnava kruna dokaz svega što si morao pretrpiti ostajući vjeran do kraja. Pokazao si kako treba djelovati pravi Kralj. Tvoja je kruna drugačija. To je kruna života. Tvoje ruke raširene prema čovjeku pokazatelj su tvoje namjere. Njima na križu obuhvaćaš čitavo čovječanstvo. Ti želiš da ti dođemo u zagraljaj. Vjerno nas čekaš baš takve kakvi jesmo – nesavršene. Čekaš na našu odvažnost! Čekaš na našu otvorenost misleći kako nam je dovoljno što su tvoje ruke prve otvorile zagrljaj za nas. Čekaš nas da i mi pokažemo koliko nam je važno biti tobom zagrljeni i koliko te želimo zagrliti. Čekaš spremno i strpljivo. Tvoja rana svetog boka otkriva nam da ova zemaljska stvarnost nije kraj. Srce si ostavio u našim rukama. U ljudske si ruke, vjeran Očevom naumu, ostavio zalog svoga života. Noge kojima si mnogima pristupao, na križu su najveći iskorak za čovjeka. Tim si nogama koračao prema čovjeku , a ne od njega. I time si se zamjerio mnogima. I mnoge planove poremetio.

Dopusti mi da se moja savjest brusi u okovima za Tebe, da mogu reći kako je okončala kao biser neprocjenjive vrijednosti. Daj mi postići uspjeh sluge unatoč tomu što taj uspjeh nije od ovoga svijeta.
 

Da biste komentirali, prijavite se.