Poslani kao Božji

„Idite, ništa ne nosite, ni kruha, ni torbe, ni novca, ni dviju haljina…. ništa osim štapa“
Autor: Anja Novak/Laudato/A.L. Photo: oboi20.ru nedjelja, 12. srpnja 2015. u 15:29

Ljeto je. Doba kada većina nas odlazi u daleke krajeve, na more, na odmore, u posjete….I u tom spremanju, kako ne bismo ništa zaboravili opterećujemo se tolikim stvarima. Pod pritiskom kako ne bismo zaboravili ono bez čega „nikako ne možemo“ ili ono bez čega „ne smijemo“ na put poći, umaramo se, opterećujemo, svađamo… i tako odmah gubimo iz vida i cilj našega puta, ali i sebe same.

Isus, ove ljetne, vruće nedjelje, šalje svoje apostole na put. Šalje ih dva po dva. I kako to obično biva kada nas netko nekamo šalje, kazuje nam neke upute. O neobičnih li Isusovih uputa, prema njegovim apostolima. Kaže im: „Idite, ništa ne nosite, ni kruha, ni torbe, ni novca, ni dviju haljina…. ništa osim štapa“. Pomislili bih, pa kako Isus misli da će oni živjeti… Kakve li hrabrosti!

Ali Isus zna što govori. Razmišljam malo o tome što im je poručio, o tom opisu Isusova učenika koji je poslan u svijet. I na mene se to odnosi, i meni Isus govori! Je li to potpuni prijezir prema materijalnom? Ne bih rekla. Vidim ovaj Isusov poziv i poslanje kao jednu hrabru duhovnu avanturu. Avanturu duha koji živi oni prepušten vodstvu Učitelja, u maniri Božje opuštenosti. I danas, ovih ljetnih dana, ali i svakoga dana, Isus mene šalje da, duhovnom snagom koja mi je dana po pozivu, osvajam ljude za Njega, donosim im evanđelje. I kaže mi Isus kakvom mi je biti: vjernom, cjelovitom i slobodnom. Snaga duha je bitna!

Zato si razmišljam… Osjećam poziv koji i meni Isus upućuje, pa se odlučujem odazvati i upustiti se u hrabru duhovnu avanturu. Odlazim naviještati evanđelje kao Božji poslanik. Slobodna, a opet vezana na ljubav Kristovu koja me napaja…Vjerna Učitelju koji me šalje i koji mi vjeruje. Cjelovita, a opet dio Tijela, Crkve, gdje svatko radi kako bi čitavo Tijelo funkcioniralo i raslo. I vjerujem da ću takva, kao Kristova, biti uspješna baš poput apostola, a oni koji ne primiše vijesti koju im nosim, ja mirno od njih odlazim u nove pobjede kao onaj od Krista poslan.
 
Kriste koji me šalješ u svijet koji često odbija Tvoju Riječ, koji me šalješ da oslobođena duha od navezanosti, nenasilno donosim svakome Radosnu Vijest, ohrabri me u ovoj molitvi i razmatranju. Molim Te da ti povjerujem, da ti se prepustim i upustim se u avanturu hrabrosti Duha koja me vodi, kao od tebe poslanu, u vječni život.
 

Da biste komentirali, prijavite se.