Želiš da nastavim Tvojim koracima

U vremenu iščekivanja, od Uskrsa do Duhova, zastanem nedjeljama da odmorim i dublje udahnem uz Tvoju riječ.
Autor: Laudato/M.P. Photo: pixabay.com ponedjeljak, 02. svibnja 2016. u 18:44

Moje je srce radosno, poskakuje u zanosu Uskrsa, ali kao da sam u niskom startu i čekam još nešto bitno, da potrčim trku koju neću stati trčati do konca svog života.

Osjećam kao da me Tvoja ruka zaustavlja i između redova moje svakodnevice govori važne riječi koje će mi trebati na nekim dalekim koracima koje još možda i ne mogu zamisliti. Želim ostati na Tvojoj strani. Ta odluka kao da čvrsto živi u meni, ali Ti me bolje od mene poznaješ.

Pažljivo slušam Tvoje riječi: ''Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.''

Razmišljam o Tebi, o Tvojem životu s nama na zemlji, o Tvojem hodu, o Tvojim samoćama, a ponajviše razdaju za ljude kako bi upoznali ljubav Stvoritelja. Razmišljam kako su umorne Tvoje noge bile i kako su daleko hodale kako bi svima navijestile radosnu vijest. Razmišljam o Tvojoj odvažnosti i kako si s dubokom vjerom da Dobro uvijek pobjeđuje nastupao u odnosu prema farizejima, ubojicama koje su ti prijetile smrću. Razmišljam kako si išao među pogane, za grešnicima žeđao, davao zadnji atom snage za potrebite, umoran, ali sretan lijegao, svakog zamjećivao, riskirao, davao povjerenja neznatnima, surađivao s nesigurnima i malenima, iznad svega Božju volju tražio, opraštao iznova i iznova... Želiš da nastavim Tvojim koracima.

Što se dublje zagledam u Tvoje oči, postaje neminovno da mi nasljedovanje Tvojeg života donosi sličnu budućnost kakva je bila Tvoja. Jasnije razumijem Tvoju poruku: ''Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.''

Nije mi svejedno. Ali u zajedništvu koje mi nudiš, iz nedjelje u nedjelju, iz perspektive Uskrsa s pogledom na Duhove, u meni se nastanjuje mir koji mi obećavaš... ''Branitelj – Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.'' Računam na Tebe.
 
Gospodine, hvala Ti što me smatraš sposobnim nasljedovati Te. Nije lako, ali želim to! Molim te za dublju čežnju za Tobom, da što češće dolazim na izvore molitve, euharistije, klanjanja u kojima ću nalaziti snagu za to. Molim te za odvažnost da riskiram, koristim svoje talente, tražim poruku u situacijama u koje me stavljaš, tražim Tebe u ljudima kojima me vodiš. Prihvaćam izazov života kršćanina, katolika. Želim dostojno nositi Tvoje ime.

 

Da biste komentirali, prijavite se.