Zorica Kondža: talente dijeliti s drugima

Ususret 2. Nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji, koji će se 19. travnja održati na Trsatu s temom „Obitelj - nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske“, donosimo priču Zorice Kondže.
Autor: Laudato/M.R. Photo: dalmacijanews.hr subota, 18. travnja 2015. u 15:35

Zorica Kondža je jedna od četvero djece, kao i njezin muž s kojim je u braku već 28 godina.

Imaju tri sina i smatra da je današnjim mladim ljudima takav brak primjer jer se, kako kaže, današnji mladi ne odlučuju tako lako za brak zbog materijalne nesigurnosti i opće klime u Hrvatskoj. Uvijek je bilo nesigurnosti, samo su ljudi prije bili manje opterećeni uvjetima u kojima ulaze u brak, kazala je Kondža.

„Nikad nisam imala taj strah, uvijek smo se međusobno nekako odgojili uz onaj 'hvala Bogu'. Imala sam vjeru u Boga da će mi pomoći, jednostavno sam se prepustila bez straha“, rekla je Kondža.„Ovaj talent koji mi je Bog dao, ovim glasom moja obitelj i ja možemo živjeti, ali isto tako mi je obaveza pomoći drugima. Nije to sve za mene, trebamo podijeliti s drugim ljudima sve što možemo“, poručila je Zorica Kondža.

Ističući važnost spone između obitelji i Crkve, naglasila je kako je Crkvi teško pomoći obiteljima ako one same nisu vezane uz Crkvu.
 

Da biste komentirali, prijavite se.