Želite li znati više

Sveti Fabijan i Sebastijan

Sv. Fabijan i Sebastijan mučenici su iz prvih stoljeća kršćanstva, tj. iz mučeničke ere kršćanstva. U to vrijeme, naime, kršćanstvo je često bilo progonjeno i bilo je katkada već to dovoljno za smrtnu osudu ako se za nekoga utvrdi da je kršćanin. Broj tolikih mučenika koji za vjeru položiše živote bio je uvijek jedan od snažnih dokaza da je kršćanstvo božanskog porijekla.
20. siječnja 2019.

Margareta Ugarska, princeza i dominikanska redovnica

Sveta Margareta rođena je na ugarskom dvorcu u Klisu kraj Splita 1242. godine od kralja Bele IV. i kraljice Marije.
18. siječnja 2019.

Sveti Marcel

Spominjemo se svetog Marcela, pape i mučenika. Rodom Rimljanin, nakon međuvlađa naslijedio je papu Marcelina (296-304), s kojim ga zbog sličnosti imena ponekad poistovjećuju.
16. siječnja 2019.

Sveta Anastazija, Stošija – zaštitnica Zadarske nadbiskupije

Stošija je laik. Običan vjernik. Živjela je u svijetu kao što i vi, dragi vjernici, živite... U životnu stvarnost Stošija je unijela nadnaravnu stvarnost milosti, vjere i ljubavi... Svoj imetak dijeli sa siromasima. Posjećuje bolesne. Tješi žalosne. Bodri klonule. U svijet boli, žalosti i siromaštva Stošija unosi Kristovu ljubav i prisutnost Crkve. Život joj je nalik na sjeme koje umire da rodi velik rod. (iz jedne propovijedi mons. Marijana Oblaka)
15. siječnja 2019.

Sveti Feliks iz Nole

O svetom Feliksu zna se ponajviše iz pisama i pjesma Sv. Pavla iz Nole, koji je služio kao portir na ulazu u crkvu posvećenu Svetom Feliksu.
14. siječnja 2019.

Krštenje Gospodinovo

Današnjom nedjeljom, svetkovinom krštenja Gospodnjega, završava božićno vrijeme. Kod krštenja na Jordanu ističe se i ljudsko i Božansko u Isusu Kristu: Isus se mogao krstiti samo kao čovjek, a sam Otac Nebeski potvrdio je za Isusa da je njegov ljubljeni Sin.
13. siječnja 2019.

Sveti Higin

Papa i mučenik.
11. siječnja 2019.

Sveti Agaton, papa

Iako o životu pape Agatona znamo prilično malo, ipak bi njegovo ime i spomendan u srcu svakog Hrvata vjernika morala buditi radosnu uspomenu.
10. siječnja 2019.

Sveti Adrian

Prema predaji na njegovom su se grobu dogodila mnoga čudesa. Naročito ga štuju učenici koji imaju problema sa svojim učiteljima.
09. siječnja 2019.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 790)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >|