Druga korizmena nedjelja Mt 17, 1-9

Vjerujemo li da se možemo promijeniti i preobraziti?
Autor: Laudato/M.R. Photo: Laudato nedjelja, 25. veljače 2018. u 00:24

Druga korizmena nedjelja naziva se Pačista ili pračista, odnosno još čišća od prve, Čiste nedjelje. U evanđelju druge korizmene nedjelje Krist se preobražava na Gori pred Petrom, Jakovom i Ivanom.

Može li Kristovo preobraženje biti i naše preobraženje? 'Gospodine, dobro nam je ovdje biti', to je bila Petrova reakcija nakon što se Isusovog preobraženja. No, Gospodin od nas ne traži da se povučemo i ne budemo prisutni za bližnjega. On poziva da budemo tu za drugoga.

Poziva nas: Ustani i kreni za mnom! Isusov nas zove da u svakodnevici prihvatimo i nosimo svoj križ. Isus ne želi da ostanemo na vizijama i čudesima. 

Često želimo promijeniti i preobraziti bližnjega. Potrebno je prvo sam biti preobražen: promijeniti sebe kako bismo mijenjali ljude oko nas. Isus od nas traži stalno obraćenje. Često to ne možemo sami. Potrebna nam je milost. Potreban nam je Isus. I dalje nosimo svoje križeve, ali sada s Kristom, koji su-pati s nama.

Vjerujemo li da se možemo promijeniti i preobraziti? Kršćanstvo je po svojoj biti poziv na promjenu uvijek iznova. Isus dolazi u naš život i nudi nam novost, nudi nam radost Evanđelja. Poziva nas da krenemo Njegovim putem.

Koliko razmišljamo o svojem putovanju ususret Gospodinu? Jesmo li mu pripravili mjesto u svojem srcu? Ovo je doba moje kušnje i mojeg čišćenja. Ne želim zaobići tu kušnju. Želim ju proći i proživjeti s Isusom. Bože moj, pošalji mi svojeg Duha da u ovoj korizmi postanem novi čovjek.

 

Da biste komentirali, prijavite se.