Liturgijska godina B

Isusova riječ oslobađa svakoga straha (Mk 1,21-28)

Isus Krist oslobađa čovjeka svih strahova. On oslobađa čovjeka u svakom sakramentu i po svojoj riječi. Strah ima svoj početak u đavolskoj mržnji prema Bogu i čovjeku.
28. siječnja 2018.

Mama je najljepša riječ na svijetu (Lk 2,16-21)

Mama je najljepša riječ na svijetu. Zapravo, svaka je žena koja postaje majkom i odgojiteljicom svoje djece blagoslovljena.
01. siječnja 2018.

Mesija jest i ponovno će doći (Iv 1,6-8, 19-28)

Imam sve snažniji dojam da nam pojam mesijanizma postaje sve više tuđ i dalek. Literatura govori o mnogim mesijama koji su se žrtvovali za narod. Tako je i Isus u literaturi predstavljen kao mesija jer je umro za narod. Njegov se lik našao među Prometejem i narodnim herojima.
18. prosinca 2017.

Bdjeti, znači duhovno ratovati (Mk 13,33-37)

Bdjeti, znači duhovno ratovati. Prestati s grijehom i u molitvi očekivati ponovni dolazak Isusa Krista u slavi, ali i taj svakodnevni dolazak Gospodina, koji želi pohoditi svoje ljubljeno biće. Jesmo li spremni bdjeti? Jesmo li spremni za duhovno ratovanje?
03. prosinca 2017.

O velikom Kralju Jaganjcu (Iv 18, 33-37)

Pokušajte sjesti i razgovarati s Kristom kraljem koji je Jaganjac. Neka taj Jaganjac bez ljage legne kraj tebe. Moguće da postoji nešto u tebi što je zapečaćeno i nitko ti ne može pomoći otpečati, Kralj i Jaganjac otvorit će svaki pečat.
22. studenog 2015.

O Isusu na vratima (Mk 13,24-32)

Padajuće zvijezde s neba i mjesec bez sjaja simbol su noći. Nije samo riječ o padanju nebeskih tijela, nego se uz tu sliku povezuje muka, odbačenost, trpljenje, a često i beznađe. Upravo po svojoj muci, Isus ulazi u takvu tamnu noć, koja je završila smrću.
15. studenog 2015.

Muškarci, učite od žena (Mk 12, 38 - 44)

Jesi li spreman darovati sve Bogu? Mnogi se boje toga pitanja jer misle da će im Bog, ako pristanu, sve oduzeti. Bogu međutim sve pripada! Iako ti to možda i ne vidiš, ipak je taj čin slobodne volje stavljen pred tebe. Možeš sve dobiti ili sve izgubiti.
09. studenog 2015.

Sveti i blagoslovljeni kršćani, gdje ste? (Mt 5, 1-11)

Evanđeoski odlomak o blaženstvima jako je teško prihvatiti i živjeti po njemu. To je perikopa koja bi trebala u nama izazvati protivljenje. Nemoguće je živjeti u progonstvima i odbačenosti. Crkva zapravo pokazuje bezbroj onih koji su uspjeli. Oni su povjerovali Isusovim riječima i prenijeli ih u svoj život. Oni su odgovorili na pitanje kako živjeti da se postane svet.
02. studenog 2015.

O bacanju ogrtača (Mk 10,46-52)

Osim Isusa i Bartimeja, postoji još jedan tihi lik koji ide za Isusom. To je Crkva. Dvije stvari su vrijedne za vidjeti. Crkva je zapamtila kako se zove onaj prosjak, a isto kako se zove njegov otac. Takva bismo trebali mi biti Crkva. I druga stvar, oni koji su pratili prosjaka iako su ga najprije ušutkivali, kasnije izgovaraju jednu prelijepu rečenicu: Budi hrabar, podigni se. Zove te! (Mk 10, 49).
25. listopada 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 57)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|