Liturgijska godina B

O velikom Kralju Jaganjcu (Iv 18, 33-37)

Pokušajte sjesti i razgovarati s Kristom kraljem koji je Jaganjac. Neka taj Jaganjac bez ljage legne kraj tebe. Moguće da postoji nešto u tebi što je zapečaćeno i nitko ti ne može pomoći otpečati, Kralj i Jaganjac otvorit će svaki pečat.
22. studenog 2015.

O Isusu na vratima (Mk 13,24-32)

Padajuće zvijezde s neba i mjesec bez sjaja simbol su noći. Nije samo riječ o padanju nebeskih tijela, nego se uz tu sliku povezuje muka, odbačenost, trpljenje, a često i beznađe. Upravo po svojoj muci, Isus ulazi u takvu tamnu noć, koja je završila smrću.
15. studenog 2015.

Muškarci, učite od žena (Mk 12, 38 - 44)

Jesi li spreman darovati sve Bogu? Mnogi se boje toga pitanja jer misle da će im Bog, ako pristanu, sve oduzeti. Bogu međutim sve pripada! Iako ti to možda i ne vidiš, ipak je taj čin slobodne volje stavljen pred tebe. Možeš sve dobiti ili sve izgubiti.
09. studenog 2015.

Sveti i blagoslovljeni kršćani, gdje ste? (Mt 5, 1-11)

Evanđeoski odlomak o blaženstvima jako je teško prihvatiti i živjeti po njemu. To je perikopa koja bi trebala u nama izazvati protivljenje. Nemoguće je živjeti u progonstvima i odbačenosti. Crkva zapravo pokazuje bezbroj onih koji su uspjeli. Oni su povjerovali Isusovim riječima i prenijeli ih u svoj život. Oni su odgovorili na pitanje kako živjeti da se postane svet.
02. studenog 2015.

O bacanju ogrtača (Mk 10,46-52)

Osim Isusa i Bartimeja, postoji još jedan tihi lik koji ide za Isusom. To je Crkva. Dvije stvari su vrijedne za vidjeti. Crkva je zapamtila kako se zove onaj prosjak, a isto kako se zove njegov otac. Takva bismo trebali mi biti Crkva. I druga stvar, oni koji su pratili prosjaka iako su ga najprije ušutkivali, kasnije izgovaraju jednu prelijepu rečenicu: Budi hrabar, podigni se. Zove te! (Mk 10, 49).
25. listopada 2015.

Traži sve od Isusa (Mk 10,31-41)

Uvijek se nalazimo na početku nečega. Pred nama su odluke. Kroz to moramo vidjeti perspektivu koju su vidjeli apostoli. Jesmo li toliko hrabri zamoliti Gospodina za najveće i nedokučive stvari? Neka sve što započinjemo bude učinjeno od srca, a ne tek tako, samo da prođe. Pokušajmo moliti za velike stvari. Traži uskrsnuće! Ukoliko postoji u tebi nešto što je smrt traži da uskrsneš.
18. listopada 2015.

Što nedostaje u našim vezama, u braku i među ljudima (Mk 10, 17-31)

Ne treba se zavaravati. Ljubav je u ovom vremenu bolesna i jedva diše. Svi imamo probleme s ljubavlju. Hoćemo ljubiti, ali ne uspijevamo. Pogledajmo naše obitelji. Jesu li one uistinu sretne? Ako bismo si postavili pitanje tko bi htio biti kao njegovi roditelji najvjerojatnije ne bi bilo puno pozitivnih odgovora. Možda nekoliko…
11. listopada 2015.

O neobičnom rebru i o ljepilu (Mk 10, 2-16)

Dobro je ponekad udariti se u rebra i tako se sjetiti svoje druge polovice, obnoviti uzajamnu ljubav.
05. listopada 2015.

O skandaloznoj Crkvi (Mk 9,38-48)

U Crkvi Isusa Krista ima mjesta i za onog najmanjeg koji pruži svom bližnjem najbanalniju stvar na svijetu – čašu vode u njegovo ime. Time Isus pokazuje svojim apostolima da njegova Crkva nije onakva kako ju oni zamišljaju, nego da je to zajednica u koju svatko ima pravo ući. Time Isus pokazuje koliko ljubi svakoga i zapravo ne pristaje na Ivanov zahtjev: isključiti nepoznatog čovjeka iz svoje Crkve.
27. rujna 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 57)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|