STEPINAC - protivnik svake nepravde

Iako mnogu napadaju našeg blaženika da je bio na strani fašista i njihove politike, brojni dokumenti svjedoče posve suprotno.
Autor: stepinac.zg-nadbiskupija.hr/Laudato/D.T. Photo: stepinac.zg-nadbiskupija.hr petak, 30. lipnja 2017. u 10:56
Donosimo pismo zahvale Židova-katolika izbjeglice iz Njemačke, koji zahvaljuju nadbiskupu Stepincu za zaštitu koju im je pružio i zašto što je akciju njihova spašavanja stavio pod svoju zaštitu.
Pismo prenosimo u cijelosti.
 
Katolički useljenici u Zagrebu, koji pod Vašim protektoratom uživaju zaštitu i financijsku pomoć, dopuštaju sebi uputiti Vašoj Ekscelenciji, mnogopoštovanom gospodinu Nadbiskupu, odane uskrsne želje.
 
Ovom prigodom želimo opet izraziti svoju iskrenu i duboku zahvalnost sa štovanjem za sve dobro koje smo uživali od Vaše Preuzvišenosti i koje ćemo još uživati.
 
Uspomena na Vašu dobrotu i Vašu želju za dobrom živjet će u nama nezaboravljena. Sjećamo se kako je Vaša Preuzvišenost za nas pred cijelim svijetom zauzela i olakšala našu tužnu sudbinu. Molimo Boga, da Vašu Preuzvišenost blagoslovi i dade snagu i milost da svoju tešku službu i dalje nosi.
 
Vašoj Ekscelenciji odani:
(slijedi četrdeset šest potpisa)
 
IZVOR: BATELJA, Juraj (prir.) Blaženi Alojzije Stepinac - svjedok Evanđelja ljubavi, Dokumenti I., Knjiga 2, Postulatura blaženog Alojzija Stepinca, Zagreb, 2010., str. 99-101


 
 
Da biste komentirali, prijavite se.