Hrana i zdravlje

Ljekoviti đumbir

Đumbir je prirodna biljka koja se koristi diljem svijeta kao začin. Zbog svojih zdravstvenih prednosti,ova biljka također se koristi kao lijek. Različite studije su pokazale da je đumbir vrlo učinkovit u liječenju brojnih zdravstvenih problema.
18. siječnja 2015.

Čokolada i mozak

Moderna znanost omogućila je otkrivanje impresivnog kemijskog sastava čokolade koja obiluje fitokemikalijama s povoljnim djelovanjem na zdravlje i boljitak čovjeka.
25. studenog 2014.

Maslinovo ulje za kuhanje - da ili ne?

Maslinovo ulje ima brojne zdravstvene prednosti i čini sastavni dio mediteranske prehrane, a poznato je kako među maslinovim uljima, ekstra djevičansko ima najpovoljniji nutritivni sastav.
19. studenog 2014.

Prehranom i načinom života protiv astme

Astma je jedna od sve učestalijih bolesti modernog doba. U posljednjih desetak godina bilježi se značajan porast učestalosti ove bolesti u zapadnjački orijentiranom dijelu svijeta. Njezino ubrzano širenje je jedna od najvećih zagonetki moderne medicine.
11. studenog 2014.

Može li se mozak "naučiti" uživati u zdravoj hrani?

Samokontrola, osvješćivanje uzroka pogrešnih odabira i pametan pristup prehrani elementi su koji se mogu istrenirati i na kojima treba ustrajati ako želimo promijeniti navike i birati zdraviju hranu.
28. listopada 2014.

Crijevna mikrobiota, antibiotici i pretilost

U novoobjavljenom istraživanju provedenom na djeci i objavljenom u časopisu JAMA Pediatrics, primijećena je povezanost problema s prekomjernom tjelesnom masom i uporabe antibiotika, koji mogu uspješno izliječiti bakterijske infekcije, ali često negativno utječu na korisnu mikrobiotu u probavnom sustavu.
21. listopada 2014.

Prehrana školaraca i obrazovanje roditelja

Tijekom djetinjstva osobito je važno stvaranje pravilnih prehrambenih navika, a navike se najvećim dijelom stječu kroz roditeljski primjer.
15. listopada 2014.

Zašto je važan magnezij?

Posljednjih godina magnezij se strelovitom brzinom popeo na ljestvici popularnih dodatka prehrani – što zbog činjenice da je esencijalan za osnovne fiziološke funkcije organizma, što zbog svoje pristupačnosti i neškodljivosti. Magnezij igra izuzetno važnu ulogu u metabolizmu, a o tome svjedoči i činjenica da je potreban za odvijanje više od 300 enzimskih reakcija u tijelu.
30. rujna 2014.

Prehrana dijabetičara

Procjenjuje se da će do 2030. godine približno 439 milijuna ljudi diljem svijeta odnosno 7,8% odrasle populacije imati dijabetes.
23. rujna 2014.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 51)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >| 

Arhiva