Bijela riba u umaku od naranče

Isprobajte naš današnji prijedlog!
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com petak, 03. ožujka 2017. u 06:50
Sastojci (za 4 osobe)
4 žlice maslinovog ulja
4 fileta bijele ribe
1 žlica Vegete
2 žličice limunovog soka
 
Za prilog od povrća:
2 mrkve
2 mlada luka
2 tikvice
1 crvena paprika
2 žlice ulja
1 žličica Vegete
 
Za umak od naranče:
60 g maslaca
1 mladi luk (bijeli dio sitno nasjeckan)
125 ml narančina soka
1 žličica narančine korice
1 žličica Vegete
1 žličica gussnela
2 žlice vode
 
Priprema:
1. Izrežite četiri veće alufolije pravokutnog oblika i premažite ih polovinom ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu, namašćenu foliju, pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i premažite s još malo ulja. Zamotajte ribu u foliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 C 10-15 minuta.
 
2. Za prilog očistite povrće i narežite ga na tanke trake.
 
3. U većoj tavi zagrijte ulje i povrće kratko popecite. Dodajte Vegetu i popecite sve zajedno još
     2 minute.
 
4. Za umak, na 20 g maslaca kratko popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte narančin sok, naribanu narančinu koricu i Vegetu. Kuhajte miješajući 3-4 minute i dodajte gussnel razmućen s vodom. Maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac.
 
Posluživanje:
Pečene riblje filete izvadite iz folije, stavite na ugrijane tanjure i poslužite s prilogom od povrća i umakom od naranče.
 
Savjet:
Narezano povrće za prilog možete staviti ispod ribe i peći sve zajedno u alufoliji na 180 C oko 20
minuta.
 
Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.