Cannelloni punjeni špinatom i sirom

Ove ukusne cannellone možete pripremiti i kod kuće. Preporuka: umakom od rajčice i šampinjona savršeno ćete dopuniti rafiniran okus talijanske kuhinje.
Autor: coolinarika.com Photo: coolinarika.com petak, 14. veljače 2014. u 08:52

Sastojci (za 4 osobe):

200 g cannellona
2 staklenke umaka od rajčice sa šampinjonima
500 g špinata
100 g luka
50 g maslaca
1 žličica Vegete
300 g sira ricotte
200 g mozzarelle
4 žlice naribanog parmezana

Priprema:
1. Na zagrijanom maslacu propržite nasjeckani luk, pospite Vegetom, dodajte očišćen i opran špinat pa pirjajte dok špinat ne uvene. Na kraju umiješajte ricottu.

2. U vatrostalnu posudu stavite umak od rajčice sa šampinjonima te u njega uronite cannellone koje ste napunili pripremljenim nadjevom, prekrijte ih narezanom mozzarellom i pospite naribanim parmezanom.

3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta.

Posluživanje:
Cannellone poslužite sa zelenom salatom.

Savjet: Za pripremu cannellona sa špinatom možete upotrijebiti smrznuti špinat, čime ćete si olakšati i ubrzati pripremu.

Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.