Cannelloni s tunjevinom

Cannelloni – poznati talijanski specijalitet koji se može puniti raznim nadjevima od mesa, povrća, ili kao u ovom receptu – cannelloni punjeni sa tunjevinom.
Autor: http://www.recepti-svijeta.com/ Photo: http://www.recepti-svijeta.com/ petak, 03. siječnja 2014. u 08:44
Sastojci za umak:

40 gr maslaca
2 žlice brašna
700 ml toplog mlijeka
100 gr tvrdog topivog sira
1 žlica senfa

Zagrijati maslac te dodati brašno i malo ga popržiti na laganoj vatri. Uz stalno miješanje dodati toplo mlijeko. Kada se umak zgusne dodati senf i tvrdi sir.

Punjenje za cannelleone:

500 gr ricotta sira
425 gr konzervirane tunjevine
svježi peršin
2 žlice svježeg vlasca
1 jaje
svježe mljeveni papar
sol

Pomiješati navedene sastojke i puniti cannellone. U posudu za pečenje uliti 50 ml vode, složiti punjene cannelleone, preliti ih pripremljenim umakom pokriti folijom i peći na 180ºC oko 20 minuta. Potom ukloniti foliju i peći dodatno 15-ak minuta.
Da biste komentirali, prijavite se.