Kako pripremiti domaći kruh

Isprobajte!
Autor: ReciPeci/Laudato/D.T. Photo: ReciPeci petak, 30. ožujka 2018. u 08:26
  Sastojci:

 1 kg glatkog brašna
 2 vrećice suhog kvasca
 1 žlica soli
 1 žlica šećera
 6 dl tople vode
 1,5 dl ulja
 
 Priprema:

 1.  Izmiješati u većoj posudi 90 dag brašna, sol, šećer i kvasac pa postepeno uz miješanje
     dodavati ulje i vodu. Mijesiti rukom dok tijesto ne postane glatko i kompaktno.
     
 2. Oblikovati kuglu, pokriti krpom i pustiti na toplom da se diže oko 45 min.
 
 3.  Zarezati površinu kruha oštrim nožem i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200℃ oko 45 min
 
 4.  Pečeni kruh izvaditi iz pećnice, pokriti ga suhom kuhinjskom krpom da malo odstoji prije
      rezanja.
 
Blagoslovljen tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.