Faširanci s tikvicama

Lako, jednostavno i fino!
Autor: recipeci.com/Laudato/M.S. Photo: recipeci.com petak, 13. srpnja 2018. u 11:45
Potrebno:
  • 50 dag mljevenog mesa
  • 1 manja tikvica
  • 1 luk
  • malo suhog vrata
  • velika šalica krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • vegeta, sol, papar
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1/2 žličice sode bikarbone
 
Priprema:
  1. Tikvicu naribati, posoliti i ocijediti.
  2. Na malo ulja pržiti nasjeckan luk i suhi vrat ili pancetu, te dodati ocijeđene tikivice. Kratko pržiti uz miješanje nekoliko minuta. Ovim postupkom tikvice dobivaju baš finu aromu.
  3. U većoj posudu pomiješati meso, jaje, mrvice, začine te dodati pržene tikvice. Sve dobro izmiješati rukom a raditi male polpete – faširance. Masa je dosta mekana, pa će vam biti lakše polpete napraviti ako ih radite vlažnim rukama.
  4. Pržiti u dubokom ulju s jedne i sa druge strane dok ne porumene.
  5. Pečene faširance ocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.
 
Poslužiti uz neki umak ili varivo od povrća te salatu po želji.
Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.