Fusilli s tikvicama i finim travama

Tjestenina je uvijek dobar izbor kad je riječ o ljetnim obrocima. Kombinirajte je sa sezonskim povrćem, maslinovim uljem i začinskim biljem!
Autor: Laudato/gastro.hr Photo: coolinarika.com četvrtak, 31. srpnja 2014. u 17:49

Sastojci (za 4 osobe):
400 g fusilla
2 srednje tikvice
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
60 g naribanog parmezana
sol
timijan

Priprema:
1. Fusille skuhajte u vreloj i posoljenoj vodi.

2. Tikvice operite i narežite na ploške.

3. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
 
4. U tavu ulijte malo maslonovog ulja, stavite češnjak koji ste prethodno lagano zgnječili.

5. Na ulje koje je poprimilo arome češnjaka dodajte narezane tikvice, posolite i kratko ih pirjajte.

6. U međuvremenu procijedite fusille i stavite ih u tavu s tikvicama. Podlijte s malo vode u kojoj ste kuhali tjesteninu. Promiješajte i ostavite da se sastojci sjedine. Pospite listićima timijana i krupno naribanim parmezanom. Sve zajedno protresite i poslužite pokapano s malo maslinovog ulja.

Savjet:
Po želji možete dodati i malo vrhnja za kuhanje.

Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.