Gratinirani kremasti krumpir

Ukusni ručak za petak, isprobajte!
Autor: Gastro.hr/Laudato/M.I. Photo: Gastro.hr petak, 08. siječnja 2016. u 11:11

Sastojci (za 4 osobe):

4 zrela krumpira
1 crveni luk
3 žlice maslaca, slanog
3 žlice pšeničnog bijelog brašna
sol
papar
2 šalice punomasnog kravljeg mlijeka
1.5 šalica goude, punomasne

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje.
2. Polovicu krumpira poslažite na dno posude.
3. Zatim poslažite narezani luk pa rasporedite ostatak krumpira.
4. Začinite sa soli i paprom.
5. U srednjoj posudi otopite maslac. Umiješajte brašno i sol uz konstantno miješanje oko 1 min.
6. Ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.
7. Zatim dodajte sir i nastavite miješati dok se ne otopi, 30-60 sekundi.
8. Prelijte smjesu preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 1,5 sat u zagrijanoj pećnici.
 
 
Dobar tek!

 

Da biste komentirali, prijavite se.