Gratinirani krumpir sa sirom

Jednostavno i ukusno jelo!
Autor: Gastro.hr Photo: coolinarka.hr četvrtak, 21. kolovoza 2014. u 19:58
Sastojci (za 4 osobe)
800 g krumpira
200 g naribanog sira po želji
1 luk
4 dl mlijeka
2 jaja
80 g maslaca
sol
papar
bosiljak
origano
mljevena crvena paprika
  
Priprema:

1. Krumpir ogulite i naribajte. Luk sitno nasjeckajte. U zdjeli razmutite jaja, a maslac rastopite na laganoj vatri. U većoj zdjeli pomiješajte naribani krumpir, mlijeko, jaja, naribani sir, luk, otopljeni maslac i začine. Dobro poiješajte kako bi dobili ujednačenu smjesu.
 
2. Smjesu izlijte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali maslacem. Pokrijte aluminijskom folijom. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C oko sat vremena. Zatim maknite foliju i zapecite još 10 minuta dok se ne stvori rumena korica.
 
3. Izrežite na manje kocke i poslužite kao prilog uz salatu.
 
Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.