Hobotnica na mornarski način

Danas vam donosimo zanimljiv recept koji će sigurno oduševiti ljubitelje morskih plodova. Isprobajte!
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com petak, 18. travnja 2014. u 00:22

Sastojci (za 4 osobe):

1 kg hobotnice
700 g krumpira
100 ml maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
papar

Priprema:

1. Hobotnicu stavite kuhati u 2 l hladne vode i kuhajte dok ne omekša, oko 1h i 15 min.
2. Kuhanu hobotnicu izvadite i narežite na komadiće.
3. Krumpir ogulite, narežite na kockice i stavite kuhati u vodu u kojoj se kuhala hobotnica. Dodajte   Vegetu i kuhajte dok krumpir ne omekša.
4. Nakon toga u drugoj posudi ugrijte maslinovo ulje, dodajte krupno narezani češnjak, kratko ga popecite pa naizmjenično umiješajte narezanu hobotnicu i kuhani krumpir.
5. Sve zalijte juhom u kojoj se kuhala hobotnica, dodajte papar i nasjeckani peršin.
6. Sadržaj još kratko kuhajte ne miješajući, nego protresajući posudu.

Posluživanje

Hobotnicu poslužite sa zelenom salatom ili kuhanim zelenim povrćem.

Savjet:

Nikad ne solite vodu u kojoj kuhate hobotnicu.
Nakon 20 minuta kuhanja hobotnice zamijenite vodu.  

Dobar tek!

Da biste komentirali, prijavite se.