Jastučići od sira

Domaće, brzo i ukusno!
Autor: coolinarika.com/Laudato/M.I. Photo: coolinarika.com petak, 19. veljače 2016. u 08:46

Sastojci:

Tijesto:
12 dag margarina
 2 jaja
 malo vode
 malo soli
 45 dag brašna
 
Nadjev:
6 dag margarina
1 jaje
25 dag sira
0,5 dcl kiselog vrhnja
15 dag maslaca za preljev
 
 
 Priprema:
 1. Pjenasto izmiješajte otopljeni margarin, jaja, dodajte sol i vodu, dodajte brašno pa zamijesi glatko tijesto. Razvaljajte ga i narežite kalupom okrugle. Rezano tijesto napunite nadjevom. Za nadjev izmiješajte margarin, žumanjak i malo soli. Dodajte sir, vrhnje i snijeg od bjelanjka.
 
 2. Rubove tijesta premažite razmućenim žumanjkom. U sredinu stavite žličicu nadjeva i              pritisnite dobro rubove. Kuhajte u slanoj vreloj vodi oko 15 minuta. Maslac zagrijte dok ne dobije  smećkaste mrvice na dnu, ali pazite da ne zagori. Time prelijte kuhane i ocijeđene jastučiće.
 
Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.