Krumpiri punjeni povrćem

Pečeni krumpiri punjeni različitim vrstama povrća obrok su kojem meso niti ne treba.
Autor: gastro.hr Photo: www.timesunion.com četvrtak, 12. rujna 2013. u 16:37

Sastojci:

8 srednjih krumpira
4 rajčice
2 svježa krastavca
2 paprike
1 ljubičasti luk
vezica bosiljka
kiselo vrhnje
zelena salata
sol, papar, limunov sok

Priprema:

1 . Krumpire operite i stavite peći u pećnicu na 200°C oko jedan

2. Kada su krumpiri gotovi, odrežite im 1 cm gornje kore te ih lagano izdubite.

3. Dio krumpira koji ste izdubili lagano pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite solju i paprom.

4. Rajčicu, krastavce, papriku i luk narežite na kockice i sve pomiješajte u posudi. Zelenu salatu i svježe listove bosiljka narežite na trakice. Salatu, bosiljak i pola količine povrća dodajte smjesi krumpira i kiselog vrhnja.

5. Napunite krumpire smjesom i poslužite uz ostatak povrća.

Osnovni podaci:

Broj porcija: 4
Trajanje pripreme: oko 90 min
Vrsta jela: jela od krumpira
Glavni sastojak: krumpir
Način pripreme: pečenje u pećnici
Slijed: predjelo, glavno jelo

Da biste komentirali, prijavite se.