Lađice od tikvica s tunjevinom i sirom

Isprobajte recept!
Autor: malinca.hr/Laudato Photo: malinca.hr petak, 21. listopada 2016. u 08:14

SASTOJCI: 

1 velika tikvica 
1 rajčica 
maslinovo ulje 
papar 
sol 
češnjak (u prahu) 
manje mastan sir (20-30 g) 
80 g tunjevine (u vlastitom soku) 


POSTUPAK: 

Pećnicu ugrijemo na 200°C.
Tikvicu prerežemo na pola (vodoravno) i iz svake polovice izdubimo sjemenke tako da dobijemo udubinu.
U manjoj posudici pomiješamo 2 žlice maslinovog ulja, sol, papar, češnjak u prahu (po ukusu).
Dobro promiješamo i s nastalom smjesom premažemo udubine oba dvije polovice tikvice.
Zatim narežemo rajčice, stavimo ih na papir i pečemo oko 30 minuta u pećnici.
U međuvremenu narežemo sir na kockice.
Kada rajčica postane mekana uzmemo tikvice iz pećnice i na rajčicu dodamo kockice sira.
Ako želimo možemo dodati i tunjevinu kojoj prije toga odcijedio sok tj. ulje.
Zatim sve zajedno stavimo još 15 minuta u pećnicu.
Kada se sir malo zapeče izvadimo iz pećnice i poslužimo zajedno s komadićem punozrnatog kruha (za one kojima su potrebni OH) i... dobar tek! 


VRIJEME PRIPREME: 1 sat
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.