Lagana pita od tikvica

Ukusan recept za petak - isprobajte!
Autor: malinca.hr/Laudato/M.P. Photo: malinca.hr četvrtak, 08. rujna 2016. u 18:45

SASTOJCI:

* 300 g mladih tikvica
* 2 mala luka
* 1 kriška češnjaka
* 2 jaja
* 4 žlice pirovog integralnog brašna
* 75 ml mlijeka
* 50 ml vode
* malo sira
* papar, sol, maslinovo ulje


PRIPREMA:

Tikvice očistimo i narežemo na tanke kolutiće, posolimo i pustimo da stoje 20 minuta u cjedilu da puste vodu.

Narežemo luk i češnjak.

Pećnicu ugrijemo na 220 stupnjeva.

U posudi izmiješamo jaja, brašno, mlijeko i vodu te u tijesto umiješamo tikvice, naribani sir, češnjak, luk, dodamo malo soli i papra.

Dobivenu smjesu ulijemo u kalup i po vrhu polijemo malo maslinovog ulja.

Pečemo 30 minuta odnosno do zlatno smeđe boje.
 

 

Da biste komentirali, prijavite se.