Lazanje s tunom i rajčicom

Isprobajte ukusnu kombinaciju tune i rajčice!
Autor: coolinarika.com Photo: coolinarika.com petak, 02. lipnja 2017. u 08:30

Sastojci (za 4 osobe):
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
2 sjeckane rajčice s bosiljkom i origanom (2x 390 g)
12 listova lazanja
2 limenke tune u biljnom ulju
60 g zelenih maslina (bez koštica)
150 g sira (edamera)
200 ml bešamel umaka ili vrhnja za kuhanje
1 žlica sira ribanca
 
Priprema:
1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu i pirjajte oko 5 minuta dok ne dobijete umak.

2. U posudu za pečenje stavite malo umaka, a zatim stavite tri kore lazanja.
 
3. Preko njih stavite trećinu umaka, komadiće tune, masline narezane na ploške i pospite naribanim sirom. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sastojke.

4. Zadnju koru prelijte bešamelom ili vrhnjem za kuhanje, te pospite naribanim sirom.

5. Lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C, 30-35 minuta. Poslužite tople uz salatu.

Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.