Makaroni s rikulom

Isprobajte!
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com četvrtak, 10. srpnja 2014. u 22:28
Sastojci (za 4 osobe)
350 g makarona
2 češnja češnjaka
120 g rikule
300 g patlidžana
30 g pinjola
50 g crnih maslina
sol
papar
20 g maslaca
3 žlice maslinovog ulja
50 g ribanog polutvrdog ovčjeg sira ili parmezana
1 žlica Vegete
 
Priprema:
1. Makarone skuhajte al dente u slanoj vodi. Ocijedite ih i sačuvajte dio tekućine.
 
2. Ogulite patlidžane, narežite ih na kocke, malo posolite i ostavite neka malo odstoje. Zatim ih
     osušite na upijajućem papiru.
 
3. U tavi na zagrijanom maslacu popecite kocke patlidžana. Dodajte protisnuti češnjak, papar,
     nasjeckane masline i Vegetu. Zatim umiješajte skuhane makarone, dio tekućine u kojoj ste ih
     kuhali, maslinovo ulje i dio popečenih pinjola.
 
4. Sve zajedno kratko prokuhajte i pred kraj umiješajte krupno narezanu rikulu, naribani sir, te
     dobro pomiješajte.
 
Posluživanje:
 Makarone s rikulom poslužite vruće, posipane ostatkom pinjola.
 
Mala tajna:
Rikulu dodajte na kraju pripreme kako bi zadržala svježinu i boju.

Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.