Makaroni sa sirom

Jednostavno za pripremu!
Autor: recipeci.com/Laudato/K.P. Photo: recipeci.com petak, 20. travnja 2018. u 14:43

Sastojci:
 400 g makarona (pužići srednje veličine)
 3 žlice maslaca
 3 žlice brašna
 500 ml mlijeka
 2 žlice kiselog vrhnja
 250 g sira trapista (gouda, edamer…)

 Priprema:
 1. Makarone skuhati al dente i ocijediti. Za bechamel umak otopiti maslac, dodati brašno,  
     promiješati pa odmah uz lagano miješanje pjenjačom doliti mlijeko.
     Kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta dok se umak ne zgusne. U vrući umak dodati kiselo  
     vrhnje i naribani sir. Dobro promiješati kako bi se sir otopio.

 2. U tako napravljen bechamel sa sirom dodati prokuhane mkarone, dobro promiješati i staviti u
     namašćenu vatrostalnu posudu. Po želji  gore možete posipati sa još malo sira.
 
 3. Peći u pećnici na 185ºC , 20-25minuta. Poslužiti vruće uz salatu po želji.

 

Da biste komentirali, prijavite se.