Musaka od mahuna

Jednostavan složenac za svaki dan.
Autor: recipeci.com/Laudato/M.S. Photo: recipeci.com petak, 06. srpnja 2018. u 09:55
Potrebno:
  • 500-600 g mljevenog mesa
  • 800 g mahuna
  • 1 luk
  • vegeta, sol, papar
  • 2 jaja
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 100 g krušnih mrvica
 
Priprema:
  1. Na ulju pržiti sjeckani luk, dodati meso,pa pržiti uz miješanje dok meso potpuno ne promijeni boju i postane razvnomjerno poprženo i rastresito. Začiniti solju, paprom ili vegetom.
  2. Mahune kratko prokuhati pa procijediti.
  3. U  vatrostalnu posudu premazanu maslacem posipati tanki sloj krušnih mrvica. Zatim složiti polovicu mahuna, preko mahuna složiti sloj poprženog mesa, a preko mesa drugi dio mahuna.
  4. Pjenjačom istući jaja sa kiselim vrhnjem, posoliti pa preliti musaku. Posipati cijelu površinu musake tankim slojem krušnih mrvica. Od toga će musaka dobiti fini hrskavi izgled i okus nakon pečenja.
  5. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200℃ oko 30 min.

Da biste komentirali, prijavite se.