Njoki s mediteranskim umakom

Jednostavno za pripremu i ukusno! Isprobajte!
Autor: coolinarika.com/Laudato/M.P. Photo: coolinarika.com petak, 06. veljače 2015. u 08:08

Sastojci (za 4 osobe):
500 g njoka
1 staklenka umaka od rajčice s maslinama
50 g pinjola
1 žlica svježeg bosiljka
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
sol
papar
100 ml vode
4 žlice parmezana
 
Priprema:
 1. Pinjole kratko popecite, ohladite i nasjeckajte.

 2. Umaku od rajčice s maslinama dodajte nasjeckane pinjole, narezani bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar, pa sve dobro promiješajte.
 
 3. Pripremljenu smjesu stavite u tavu, dodajte vodu i prokuhajte 3-4 minute.

 4. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pomiješajte s pripremljenim umakom.

 5. Njoke s umakom pospite ribanim parmezanom i poslužite.

 Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.