Njoki u umaku od rajčice

Odlična kombinacija njoka u umaku od rajčice s mozzarellom i grana padanom!
Autor: Gastro.hr Photo: Gastro.hr petak, 12. rujna 2014. u 08:19
Sastojci (za 4 osobe)
300 g njoka
400 g zrelih rajčica
1 ljubičasti luk
4 režnja češnjaka
1 žličica suhog origana
vezica svježih listova bosiljka
200 g mozzarelle
sir grana padano
1 žličica šećera
10 crnih maslina
sol
papar
maslinovo ulje
 
Priprema:
1. Luk i češnjak narežite na sitno. Rajčice zarežite na par mjesta, uronite ih u vruću vodu na 10-ak sekundi, pa ih premjestite u posudu sa hladnom vodom. Uklonite im kožicu pa ih narežite na kockice.
 
2. Na maslinovom ulju propržite luk, dodajte češnjak, promiješajte, pa dodajte kockice rajčica, posolite, popaprite i dodajte listiće suhog origana. Kuhajte 15 minuta na umjerenoj vatri.
 
3. Štapnim mikserom grubo usitnite umak i dodajte šećera. Maknite s vatre.
 
4. Njoke kuhajte u proključaloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu, dobro ih ocijedite pa dodajte u vatrostalnu posudu.
 
5. Prelijte ih umakom od rajčice, na vrh posložite kriške mozzarelle i dodajte masline. Zapecite 10 minuta na 200 C.
 
6. Njoke pospite svježe naribanim grana padanom i listićima svježeg bosiljka.
 
 Dobar tek!
Da biste komentirali, prijavite se.