Njoki u zelenom umaku

Isprobajte naš današnji prijedlog i pretvorite njoke u pravi specijalitet!
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com petak, 30. svibnja 2014. u 08:37
Sastojci (za 4 osobe)
300 g špinata
sol
3 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
2-3 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
2 žlice Vegete
250-300 ml mlijeka
papar
naribani muškatni oraščić
1 žličica gussnela
400 g njoka
 
Priprema:
1. Špinat operite, dobro ocijedite i narežite na sitnije rezance. Posolite ga i ostavite stajati 10
     minuta. Nakon toga špinat dobro ocijedite.
2. Pripremljeni špinat kratko propirjajte na maslinovom ulju.
3. Dodajte nasjeckani češnjak, peršin, bosiljak i Vegetu.
 4. Zajedno pirjajte 1 minutu, a nakon toga umiješajte mlijeko, papar, muškatni oraščić i gussnel
     koji ste razmutili u malo vode.
5. Umak kratko prokuhajte i umiješajte kuhane i ocijeđene njoke.

Posluživanje:
Sve dobro promiješajte i poslužite naribanim parmezanom.

Savjet:
Za ovaj umak možete upotrijebiti i smrznuti špinat.

Dobar tek!
 
Da biste komentirali, prijavite se.