Oslić u umaku od kapara

Isprobajte kombinaciju oslića u odličnom umaku od kapara!
Autor: www.coolinarika.com Photo: www.coolinarika.com četvrtak, 12. lipnja 2014. u 17:25
Sastojci (za 2 osobe):
500 g oslića
1 žlica nasjeckanog luka
1 žlica kapara
200 ml slatkog vrhnja
1 limun
sol
brašno
50 ml bijelog vina
ulje za prženje
1 povrtna kocka
 
Priprema:
1. Osliće narežite na odreske, malo ih posolite i pokapajte limunovim sokom.
 
2. Pobrašnite ih i popecite na ulju s obje strane. Zatim ih izvadite, a na preostalom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte kapare i povrtnu kocku.
 
3. Umiješajte slatko vrhnje, osliće vratite u umak i dodajte vino pa sve zajedno još kratko prokuhajte.
 
Posluživanje:
Oslić u umaku od kapara poslužite s palentom.
 
Savjet:
Brašno možete zamijeniti škrobnim brašnom ili krušnim mrvicama.

Dobar tek!
 
Da biste komentirali, prijavite se.