Paprike sa sirom i mladim krumpirom

Paprike se mogu pripremiti na tisuće načina, mogu biti prilog jelima, mogu se puniti raznim nadjevima ili biti sastojak u salatama. U ovom receptu su punjene sa svježim sirom i zapečene zajedno sa krumpirom.
Autor: http://www.coolinarika.com Photo: coolinarika.com/klub petak, 17. siječnja 2014. u 08:29

Sastojci:

4-5 (ovisno o veličini) paprika
5-6 krumpira
300 g svježeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
3 jaja
ulje po potrebi

Priprema:

Paprike očistiti i malo ih posoliti iznutra.

U sir, dodati jaja, kiselo vrhnje i 5 žlica ulja, sve pomiješati i napuniti paprike. Paprike poredati u nauljenu posudu za pečenje. U ostatak smjese od sira, narezati krumpir, dodati začine, mljeveni papar, sitno nasjeckani svježi peršin ili sušeni i vrlo malo posuti s mljevenom paprikom.

Sve dobro pomiješati i redati krumpir između punjenih paprika. Pomiješati 4 žlice ulja i 4 žlice vode i preliti odozgo.

Peći dok krumpir ne dobije zlatno-žutu boju, sat vremena na 180 do 200 C.
Paprike kada napunite ne treba ničim zatvoriti jer dok se peku malo će nadjeva izaći te će krumpir biti jako sočan.
 

Da biste komentirali, prijavite se.