Tjestenina s inćunima

Špagete poslužite s umakom od kapara, maslina, inćuna i rajčice.
Autor: www.gastro.hr Photo: italyonmymind.com.au ponedjeljak, 26. kolovoza 2013. u 20:09
Priprema

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. Dok se kuha, ugrijte ulje u tavi i prepržite češnjak, inćune, papriku u prahu, sol i papar.
3. U međuvremenu, ispasirajte rajčice u blenderu. Dodajte pire od rajčica, masline i kapare u tavu.
4. Kuhajte nekoliko minuta, promiješajte, pa dodajte šećer. Ocijedite tjesteninu pa je pomiješajte s umakom.
5. Pospite bosiljkom i parmezanom pa poslužite.

Osnovni podaci
Broj porcija: 4
Trajanje pripreme: 20 min
Vrsta jela: tjestenina s umakom
Glavni sastojak: rajčica, češnjak
Način pripreme:kuhanje
Slijed: glavno jelo

Sastojci
450 g špageta
5 češnjeva češnjaka
2 žličice zgnječenih inćuna
1/2 žličice paprike u prahu
žličica soli
1/2 žličice papra
1/3 šalice šalice maslinova ulja
500 g rajčica iz konzerve zajedno s tekućinom
1/2 šalice otkoštenih maslina
2 žlice kapara
prstohvat šećera
3/4 šalice nasjeckanog bosiljka
parmezan

Da biste komentirali, prijavite se.