Patlidžani s parmezanom

Ovaj put vam donosimo jednostavno i ukusno jelo od patlidžana u kombinaciji s mozzarellom i parmezanom!
Autor: Laudato/gastro.hr Photo: gastro.hr petak, 26. rujna 2014. u 08:14

Sastojci (za 4 osobe):
3 velika patlidžana narezana na tanke kriške
2 žlice maslinovog ulja
750 g konzervirane narezane rajčice
Rukohvat bosiljka, peršina i majčine dušice
2 režnja češnjaka
sol
papar
150 g naribane mozzarelle
2 žlice svježe naribanog parmezana
 
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 C. Posložite patlidžane u jednom redu po papiru za pečenje i namažite ih lagano uljem. Pecite u pećnici 20 minuta, sve dok kriške ne poprime smeđu boju.
 
2. U međuvremenu stavite rajčice, začinsko bilje i češnjak u tavu i kuhajte 10 minuta. Dobro posolite i popaprite.

3. U vatrostalnu posudu stavite red patlidžana, zatim red umaka i tako redom, a završite umakom od rajčica. Pospite mozzarellom i parmezanom.

4. Stavite jelo u pećnicu i pecite 25-30 minuta sve dok vrh ne postane zlatne boje.
 
Dobar tek!
 

Da biste komentirali, prijavite se.