Pita od poriluka i krumpira

Isprobajte naš današnji prijedlog!
Autor: recipeci.com/Laudato/K.P. Photo: recipeci.com petak, 16. ožujka 2018. u 08:38

Pita od poriluka i krumpira radi se od samo nekoliko osnovnih namirnica sa tankim korama
za savijače!

 Sastojci:
 1 pakiranje tankih kora za savijače
 6 kom poriluka
 4 krumpira
 1 luk
 100 ml bijelog vina
 250 ml povrtnog temeljca
 sol
 papar

 Priprema:
 1. Poriluk oprati i narezati na kolutiće. Pržiti ga na malo ulja s lukom dok ne omekani.
     Dodati sol i papar. Uliti vino i pirjati uz povremeno miješanje 15 minuta.
     Za to vrijeme oguliti krumpir i naribati ga.
     
 2. Za to vrijeme oguliti krumpir i naribati ga. Dodati ga potom omekšalom poriluku, promiješati
     i sve skupa propržiti.

 3. Tako dobivenim nadjevom puniti po dvije tanke kore, motati ih u rolade i odlagati jednu do  
     druge u lim za pečenje.
     Premazati pitu uljem i peći u pećnici zagrijanoj na 180C, 20 minuta.
     Tada pitu izvaditi i preliti je kipućim temeljcem pa vratiti u pećnicu na još 15-tak minuta da se
     ispeče do kraja.

 4. Pita od poriluka i krumpira je gotova kada upije sav temeljac!
    
 5. Poslužite pitu narezanu na komade uz hladni jogurt ili kiselo vrhnje.

 

Da biste komentirali, prijavite se.